Phuket - Velkommen til phuketguiden.com Været på
 Phuket
akkurat nå »


Søker du Hotell?
Velg ønsket område i listen nedenfor
Kata Beach Karon Beach Patong Beach Rawai Beach Phuket Town Chalong Bay Nai Yang Beach Mai Kao Beach Phukets Lufthavn Nai Harn Beach Kamala Beach Surin Beach Bang Tao Beach Legg til Phuketguiden i mine favoritter Gør phuketguiden.com til startside
 
 
        | | Tips en venn  

Moped, MC og bilkjøring

Dette er nok den største risikoen av alt i Phuket. Thailand har venstre kjøring noe vi europeere vanligvis er ukjent med. Ulykker med dødelig utgang er VELDIG vanlig her. De fleste mopeder har en motor på 125cc altså lett motorsykkel noe som gjør at de er veldig raske. Kjørestilen i Thailand er veldig forskjellig fra hva vi er vant med i Norge. Bilene og mopedene overholder sjeldent fartsgrensen og de kjører ofte slalåm mellom de kjøretøy som overholder fartsgrensene for å komme raskere frem. Ser man et skilt for fotgjengerovergang skal man ikke tro at folk stopper for å slippe noen over. Tror man det, så dør man antagelig. Når Thailenderne trenger et sertifikat går de bare opp på politistasjonen og henter ett. Det finnes ikke noen form for test på om man kan kjøre eller ikke. Dette forklarer en del av kjøringen. Skulle en ulykke skje mellom en turist og en thailender så sier statistikken nesten alltid at det er turistens feil, selv om turisten virkelig har rett. Politiet tar alltid thailenderens parti. Vi turister er bare en inntektskilde for det thailandske folk og behandles i visse tilfeller også deretter. Resultatet er at det nesten alltid er turisten som må betale for skadene ved en evt. ulykke. Tenk på dette når du leier et kjøretøy og kontroller alltid forsikringen. Det er heller ikke uvanlig at man bestikker politiet for å slippe det diktatoriske byråkratiet


Snorkling og svømming

Sterke strømmer i både over og underflaten er ikke uvanlig i Thailand. Tenk på at man aldri kan svømme lenge mot en strøm. Se etter varslingsplakater før du hopper i vannet. Om du ser et rødt flagg på en strand betyr dette at du ikke skal bade der. Oftest skyldes dette strømninger. Dette er veldig uvanlig inne ved strendene men kan forekomme under regnperioder og lavsesong. Husk å unngå kråkebollene (Sjøpinnsvin) som finnes over alt langs thailands kyst. Deres tagger er lange og giftige ytterst. De fleste typer er ufarlige for mennesker men man kan brenne skikkelig. Dessuten fester piggen seg i skinnet og er vanskelig å få ut.


Dykking med flasker i Thailand

Folk som sliter med overvekt, eldre eller har andre med helseproblemer som f.eks. hjertefeil, epilepsi, astma ol bør avstå fra all dykking. Dykk alltid med dykkearrangører. De kjenner vannet og vet hvor farene lurer. Dykk aldri alene eller rett etter en flytur. De største helsefarene er nok alle de giftige vesenene som finnes under overflaten som mange bare må pelle litt på. Gjør ikke det!! Noen gir deg bare 5 minutter igjen å leve.


Unngå magesjuke

Spis alltid nylaget mat som fremdeles avgir varme eller er riktig kokt, da dør alle bakteriene. Når du kjøper frukt så kjøp bare frukt som må skrelles før de spises. Brød er som regel helt trygt. Unngå salater og ukokte grønnsaker og se til at alt kjøtt er gjennomstekt. Thailands hamburgere kan i visse tilfeller se helt røde ut men dette kommer ikke av dårlig steking men kjøttypen ser bare slik ut. Skulle du enda være så uheldig å få turistdiaré så drikk så mye væske som mulig og ta dine magesjuke tabletter. Da bruker det å gå over.


Tarmorm

Spolorm kan finnes i biffkjøtt og andre kjøttprodukter. Unngå dem ved å sørge for at kjøttproduktene er gjennomstekte eller skikkelig kokt og at du ikke inntar gammel mat. Thailenderne har en flott matkultur så dette er ikke normalt. En orm kan leve i sin "vert" i opptil ett år hvis den lever uforstyrret.

Malaria i Thailand Asia

Sykdommen spres via mygg og er ikke usedvanlig når man oppholder seg i nærheten av jungelen. Skal du til det nordlige Thailand skal du innta malariatabletter. Unngå myggen ved å bruke myggmiddel, myggnett på natten, klær som dekker kroppen og sov gjerne under en vifte som står på. Myggen som bærer malaria liker ikke trekken fra viften. Symptomer er feber, svetting, hodepine og andre smerter. Kan lede til døden. Malaria er veldig uvanlig i Phuket.


Dengue Fever – Jungelfeber

Spres av en bestemt type mygg (aegypti mosquitos) og forårsaker høy feber, hodepine og kraftige muskelsmerter. Eldre mennesker eller mennesker med dårlig helse bør oppsøke lege. En del mener om man har blitt utsatt for dengue fever en gang, så kan symptomene komme sporadisk tilbake gjennom hele livet. Sykdommen er uvanlig på Phuket.


Dyrebitt - slanger, hunder

Obs! Blir du bitt av et dyr, hund, katt eller lignende ville dyr så må du oppsøke lege. Du kan få rabies. Ikke for at rabies er vanlig i Thailand men det forekommer. Symptomene kan komme så sent som 6 måneder etter bittet, men da er det allerede for sent og i 99.99% av tilfellene fører dette til døden. Hvis du oppsøker lege før sykdommen bryter ut kan den kureres i 100% av tilfellene. Thailand har masse løshunder som lever i harmoni med mennesker i byene og forstedene. De er så godt som alltid søte og snille. Men hvis du leker med hundene og hundens tann penetrerer huden din så kan du ha fått rabies. Hvert år rapporteres det om tilfeller av rabies hos dyr rundt om i Thailand. Blir du bitt av en slange så skal du 1. Forholde deg rolig 2. Bevege så lite som mulig på den delen som er berørt 3. Binde opp det lemmet som bittet er på for å begrense blod tilførselen 4. Dra så raskt som mulig til sykehuset. Hvis mulig så drep slangen og ta den med til sykehuset. Går ikke dette så beskriv slangen så godt som overhode mulig.


Øgler og skorpioner

De store gekko øglene kan iblant, når de føler seg truet, være aggressive. De små gekkoene er helt ufarlige. Skulle du bli bitt bør du uansett oppsøke sykehus for å sjekke deg for tetanus og difteri. Skorpioner er veldig uvanlige blant bungalowene på øyene. I nasjonalparkene må man venne seg til å sjekke sengeklær, klær, sko m.m. hele tiden. Oppsøk lege hvis du blir stukket.


Solen på Phuket – Sola i Thailand

Så var det dette evinnelige pratet om den fusjonsaktive planeten 8.5 lysår vekk som kaster sine stråler i et rasende tempo mot vår kropp. Disse partiklenes hastighet (sk "skadelig uv-stråling" med en viss veilengde) bremses og absorberes i stor grad av ozonlaget men en del treffer vår kropp med en fart og intensivitet som resulterer i at enkelte hudceller muterer. Jo lengre tid du utsettes for den skadelige UV strålingen desto større sannsynlighet er det for mutasjonsdannelse i dine celler. Med andre ord, opphold deg ikke for lenge i solen og bruk solkrem. Det skal legges til at hos noen mennesker er det mindre risiko for å utvikle celleforandringer (kreft) enn hos andre . Man kan ikke vite hva ens grense er for det farlige fotonet. Tør du ta sjansen på å oppholde deg for lenge i solen! Eller? Vær forsiktig om du soler deg Thailand.


Velkommen til den uavhengige internasjonale hjemmeside med bestilling av vandrerhjem herberge og billige innkvarteringer  

Book Hoteller i Thailand på Thailandhoteller.com  

Annonsere her?  

Forsiden | Om oss | Søk Hotell | Sitemap | Kontakt oss
© 1999-2019 PhuketGuiden.com


Brukere Aktive    
Klokken i Phuket: